HOME

Bio-en Discografie Jerry on the road Openbare agenda Videoclips Boekingen / Contact

BIOGRAFIE

Ik ben op 17 februari 1970 geboren in Den Haag.  Na een mooie jeugd in Voorburg en enkele interessante ervaringen in het bedrijfsleven, maakte ik in 2003 van mijn grootse hobby mijn beroep: ik werd fulltime zanger!  

Dit was nochtans niet vanzelfsprekend.  Tijdens mijn jeugd had ik immers niets bijzonders met muziek.  Net zoals alle tieners, luisterde ik natuurlijk wel naar muziek maar zelf zingen of gepassioneerd actief bezig zijn met muziek deed ik niet.   

Dit veranderde echter totaal tijdens de zomer van 1995 toen Marco Borsato en de groep Timeless optraden in Scheveningen.  Dat optreden op een podiumwagen in Scheveningen, mijn persoonlijke ontmoeting met de toen steeds populairder wordende Marco Borsato, maar ook zijn optreden diezelfde avond in Discotheek Locomotion in Zoetermeer heeft mijn liefde voor muziek, mijn gevoel voor muziek, maar ook de liefde om mensen te plezieren met muziek helemaal doen opleven.   De zomer van 1995 blijft dan ook een belangrijk schakelmoment voor mij.   

Vanaf dat moment deed ik mee aan verschillende zangwedstrijden, waarbij ik Marco Borsato imiteerde met het mooie liedje “Margherita”.  Ik won diverse prijzen en werd bovendien benaderd door Rein Sluyk, de rechterhand van Henny Huisman, om deel te nemen aan de voorrondes van de  Henny Huisman’s Soundmixshow.  Na de spannende voorrondes, stond ik dan, in 1997 , oog in oog met Henny Huisman en de zeer kritische jury bestaande uit Jacques D’Ancona, Hans van Eijk en Guus Meeuwis.  Een geweldige ervaring! Uiteindelijk eindigde ik als tweede met mijn imitatie van het nummer  “Ik leef niet meer voor jou”.   

De jaren na de Soundmixshow trad ik hobbymatig op als Marco Borsato imitator en in 1999 maakte ik de welbekende “Marco Borsato Medley”.  Deze single werd een groot succes en werd in iedere uitgaansgelegenheid in Nederland maar ook in de rest van Europa veel gedraaid.  De optredens begonnen langzamerhand echt binnen te stromen en geleidelijk veranderde mijn repertoire dan ook naar All Round.  In 2003 volgde dan de ultieme stap naar fulltime zanger.   

 In 2005 nam ik mijn eerste eigen single op ‘Neem me mee’, daarop volgende ‘Meisje uit mijn dromen’ en ‘Het is feest’.  Eind 2007 bracht ik mijn eerste single uit “Vannacht”.  Deze single mocht ik tijdens het live concert van Wolter Kroes in de Heineken Music Hall promoten.  Alweer een prachtige ervaring! Twee avonden live met band dat éne liedje mogen zingen voor ruim 5500 mensen was top en smaakte naar meer! 

En er volgde meer.  In 2011 bracht ik de popsong “De Wereld draait door” en de ballad “Blijf vannacht bij mij” uit.   Daarnaast was ik bij diverse radio- en TV programma's te gast zowel bij de lokale als de landelijke zenders.   Op 10 September 2014 werd de single “Jij Alleen” op bijzondere wijze gelanceerd.  Verder blijft het leukste; mensen vermaken en live muziek maken.

Ik hoop dat u de komende paar minuten even de tijd neemt om mijn site te ontdekken en wens u alvast veel kijk- en luisterplezier.

DISCOGRAFIE

JIJ ALLEEN
Tekst & Muziek: Guy Chambers
Nederlandse Tekstbewerking: Lex Hakker
Producers: Jan Rooymans & Nando Eweg
Studio mixing: Studio Down Under
Backing vocal: Jan Rooymans Mastering:
QPoint Digital Audio

 

 


DE WERELD DRAAIT DOOR
Tekst & Muziek: Jorgen Ringqvist
Published by: Chrysalis Music Scandinavia
Nederlandse tekstbewerking: Lex Hakker
Producers: Nando Eweg & Jan Rooymans
Studio mixing & Mastering: Sounds Like Nando / QPoint Digital Audio
Backing vocals: Jan Rooymans
Camera & Editing: Ron Schmid / Visualsmedia
Releasedatum: November 2011


BLIJF VANNACHT BIJ MIJ
Lyrics: Lex Hakker
Producers: Jan Rooymans & Nando Eweg
Studio mixing & mastering: Sounds Like Nando & Sound Wise Studio
Camera & Editing: Ron Schmid / Visualsmedia
Visagie: Hairpoint, ‘s-Gravenhage
Cast: Nicole Dee ‘Piano’ & Hadassah ‘Ballerina’
Location: Theater de Tobbe, Voorburg
Special thanks to: Jeroen Smits
Released: Januari 2011


VANNACHT
Lyrics: Kees Tel
Studio mixing & mastering: Kees Tel Pro
Backing vocals: Kees Tel
Camera & Editing: Clip & Klaar
Visagie: Hairpoint, ‘s-Gravenhage
Cast: Nathalie Malherbe
Special thank to: Kasteel Henkenshage, Sint-Oedenrode
Released: September 2007

 


NEEM ME MEE
Lyrics: Fred Appeldoorn & Jerry van Vianen
Studio mixing & mastering: Holland Spoor Studio, Chris Muller
Backing vocals: Charissa van der Veldt
Visagie: Hairpoint, ‘s-Gravenhage
Special thanks to: Eduard van ‘t Klooster
Released: April 2005

 

 

 

 

 

HOME
Bio- en Discografie
Jerry on the Road
Openbare agenda
Videoclips
Boekingen / Contact
   

© 2014 Jerry van Vianen | Design: HOMEPAGE (internet sites)